В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Генератор – незамінний помічник у будівництві

За допомогою дрилі ми робимо отвори, призначення бетономішалки зрозуміло з назви, а як щодо генератора? Яку функцію він виконує в будівництві? Чи можна обійтися без цього досить значного, в усіх сенсах, агрегату? Прочитавши нашу статтю Ви зможете зрозуміти, що генератор може стати незамінним помічником у будівництві.

Як вибрати генератор для будівельного майданчика.jpg

Що таке генератор і з чого він складається

Генератор — прилад який перетворює енергію руху, в енергію електричного струму. Говорячи простими словами – двигун внутрішнього згоряння продукує змінний струм.

Незважаючи на те, що з першого погляду цей агрегат виглядає переконливо, конструкція досить проста і зрозуміла. Генератор складається з:

  • двигуна (двигун внутрішнього згоряння – джерело механічної енергії);

  • генератор змінного струму (складається з статора нерухомого елемента – котушки з обмотками з провідників і ротора – рухомого компонента, який обертається усередині магнітного поля, що створюється провідниками, за допомогою індукції джерела постійного струму);

  • регулятор напруги (регулює вихідну напругу, перетворює постійний струм в змінний);

  • система охолодження (охолоджує систему за допомогою води з мінералами);

  • система вихлопу (забезпечує відходження чадного газу, утвореного при роботі двигуна);

  • система змащування;

  • панель управління (панель, на якій розташовані важелі і кнопки управління, датчики, наприклад датчик палива і масла;

  • паливна система (складається з паливного бака, фільтрів, насоса, паливопроводів). Для невеликих генераторів необхідно зазвичай дизельне паливо, для агрегатів побільше – бензин);

  • каркас (зазвичай виконаний з металу, покритий антикорозійним покриттям);

  • зарядний пристрій (запуск генератора відбувається за допомогою батарейок, а зарядка – за допомогою автоматичного акумулятора).

Принцип роботи генератора змінного струму

Принцип роботи ґрунтується на електромагнітній індукції. Коли між двома магнітами поміщається замкнутий контур, то при повороті контуру і перетині його з магнітним потоком отримують електрорушійну силу. Говорячи простими словами – генератор змінного струму за допомогою двигуна внутрішнього згоряння продукує електрику.

Генератор в будівництві – коли він незамінний

Дана техніка незамінна в таких цілях:

  • як запасне аварійне джерело енергії;

  • як джерело енергії в місцях, де відсутнє електропостачання;

  • як джерело енергії на об'єктах, де недостатньо загальної потужності мережі для підключення всієї необхідної будівельної техніки;

  • якщо режим будівництва цілодобовий, а можливості використовувати мережу протягом цілої доби відсутні;

  • в разі якщо в будівництві необхідний зварювальний апарат та генератор одночасно.


Розберемося по пунктам, як же генератор може стати помічником.

  1. На жаль, в нашій країні перебої електроенергії не рідкість. Особливо в зимовий період, коли до загальної маси електроприладів підключаються обігрівачі. Будівельні роботи взимку вимагають джерел електричної енергії, через короткий світловий день. Скористайтеся генератором при непередбачених відключеннях енергії і Ваша робота (або праця найманої бригади, у якій може бути погодинна оплата) не буде припинятися.

  2. При будівництві будинку електрику підводять далеко не в найпершу чергу. Проте, використовувати бетономішалку або наприклад, будівельний міксер необхідно.

  3. Напруга 220 Вт в електричних розетках – величина досить умовна. Часто напруги не вистачає для підключення всіх необхідних пристроїв. Підключивши частину електроінструментів до автономного джерела, складнощів в роботі не виникне.

  4. "Віялові" відключення електроенергії стають на заваді, коли потрібно працювати цілодобово. Використання генератора з легкістю вирішить цю проблему.

  5. Генератори з інверторним зварювальним апаратом – надійне рішення не тільки технічних завдань, а й раціонального використання місця. Слід пам'ятати, що під час використання зварювального апарату, не слід підключати до генератора іншу техніку.

Як саме можна використовувати генератор в будівництві

Те, що подібна установка незамінна річ при будівництві ми вже з'ясували, але як саме його використовувати? Генератор, як і подібні пристрої підключається до приватної (споживчої мережі). Централізоване електропостачання може бути відсутнім. Дану процедуру необхідно провести правильно, щоб уникнути негативних наслідків. При цьому Ви зможете користуватися звичайними розетками. Перед підключенням слід підрахувати техніку або інструменти якою загальною потужністю Ви плануєте використовувати, і при виборі техніки відштовхуватися від цієї характеристики. Також слід врахувати, що при підключенні приладів з двигуном, запуск двигуна вимагає додаткової потужності.

Якщо у Вас виникли труднощі при виборі, підрахунках або Ви просто не можете остаточно прийняти рішення про необхідність генератора, телефонуйте або пишіть, і наші фахівці нададуть грамотну консультацію.

Розділи
Читайте також