В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
Обирайте не лише товар, а й мову
0
0 грн. 0
Фільтр:
Ціна
Від
До
113
9599

Каструлі

Сортувати:
Спочатку популярні
Від дорогих Від дешевих Спочатку популярні

Булькання, дзижчання, смачні запахи – так знайомі кожному з дитинства. Разом зі сковорідками, центральне місце на кухонній плиті займає її величність каструля. З усього різновиду кухонного посуду каструлі та сковорідки найнеобхідніше начиння для приготування домашньої їжі. І якщо раніше на більшості кухонь були більш-менш однакові набори емальованих каструль, то зараз різноманітність розмірів, матеріалів, кольорів і цін може поставити в глухий кут навіть досвідчену господарку.

Каструлі і ковші – відмінності і особливості

Об'єднуючою особливістю каструлі і ковша є їх призначення - приготування їжі методом варіння на відкритому вогні, плиті і/або в духовій шафі. Матеріали корпусу і ручок, і розміри також однотипні для ковшів і каструль. Відмінність у формі: каструля - це ємність з двома ручками, а ківш - з однієї довгої.

Розмір каструль – важливий вибір

Ковші і каструлі бувають об'ємом:

  • маленькі (до 1,5 літрів) – хороші, якщо потрібно зварити кілька яєць, порцію вівсянки, пару картоплин для салату, приготувати соус або дитячу кашу;

  • середні від (1,8 до 4 літрів) – в них варять макарони, супи, пельмені, картопляне пюре та інші страви, якщо потрібно нагодувати 2-3 чоловік;

  • великі (від 4,5 літрів) – каструлі для компоту, борщу на велику сім'ю, а також в них можна змішувати святкові порції салатів, на зразок олів'є або вінегрету, і т.д.

Після того як ви визначилися з обсягом, зверніть увагу на матеріал з якого вони зроблені.

Вибір матеріалу

Емальовані каструлі

  1. Переваги – недорогі, легкі, красиві, швидко прогріваються і охолоджуються. Емаль хімічно нейтральна, готові страви можна досить довго зберігати. Добре підходить для рідких страв: супу, компоту, відварювання макаронів пельменів і т.д.

  2. Недоліки – в емальованому посуді не дуже зручно готувати густі каші, сиропи і варення, оскільки вони легко можуть підгоріти та спровокувати пожежу. Емаль погано переносить удари, лимонну кислоту і оцет, а також її краще не терти металевим йоржиком і мити абразивними засобами. Якщо з внутрішньої сторони з'явилися відколи або потертості до металевої основи, таку каструлю краще не використовувати.

Алюмінієві каструлі

Переваги – доступна ціна, легкі, швидко нагріваються і остигають. У них добре варити пельмені, макарони, яйця і навіть кип'ятити молоко. Від ударів і необережного поводження можуть з'явитися вм'ятини, але вм'ятини і подряпини не шкодять їжі, а тільки псують зовнішній вигляд.

Недоліки: Супи, борщі, дитячі та дієтичні страви в алюмінієвому посуді краще не варити. Принаймні, не зберігати довго, так як алюміній реагує з кислотами і лугами, що не тільки змінює смак страви, а й токсично при частому вживанні. При виборі звертайте увагу на товщину дна і стінок. Хороша каструля та, у якої стінки товщі 1,5 мм, а днище не менш 3-х.

Каструлі з нержавіючої сталі – практично бездоганні

  1. Переваги – прекрасно виглядають, для них нешкідливі металеві віночки навіть виделки і ножі. Прогріваються рівномірно, сумісні з індукційними печами, довговічні і хімічно нейтральні. Їжа в них практично не пригорає, мити і чистити легко і просто. Професійні кухарі створюють свої шедеври саме в каструлях з нержавійки.

  2. Недоліки – найістотнішим недоліком якісної посуду з нержавійки є висока ціна. Особливо якщо це каструля або ківш з масивним дном і знімними ручками від відомого виробника.

НА ЗАМІТКУ! Перед покупкою в магазині знайдіть маркування з цифрами ось у такому форматі 08/12, 12/13, 18/10 і т.д. Маркування повинно бути на упаковці або на днищі посуду. Чим більше перша цифра, тим вищий вміст хрому, сплав 18/10 відноситься до медичної сталі, така посуд найякісніша, хоч і найдорожча.

Керамічні каструлі

  1. Переваги – легко готувати навіть найскладніші страви, які вимагають підтримки точної температури (м'ясні та овочеві рагу і т.д.). Керамічне покриття гладке, до нього нічого не прилипає, воно абсолютно безпечно для здоров'я, тому їжу зручно не тільки готувати, але і зберігати.

  2. Недоліки – при всіх достоїнствах керамічні каструлі вимагають дбайливого відношення. Помішувати їжу можна тільки дерев'яними або силіконовими лопатками, не можна різко охолоджувати, або ставити на вогонь відразу з холодильника. Інакше керамічне покриття може потріскатися.

Крім якості самого покриття звертайте увагу на товщину стінок і днища. Хороша основа – це чавун або сплав алюмінію завтовшки 4-7 мм. Ціна керамічних каструль вище середнього, але якість і безпека того варті.

Жаростійке скло

  1. Переваги схожі з керамічними каструлями, а крім того вони красиві. Зберігають смак їжі, рівномірно прогріваються. На відміну від керамічних можна використовувати в мікрохвильовці, але не сумісні з індукційними плитами.

  2. Недоліки – крихкість, погано переносять різкі перепади температур.

Каструлі з тефлоновим покриттям

  1. Переваги – добре прогріваються, вимагають мінімум рідини і масла при готуванні.

  2. Недоліки – це зручний і сучасний посуд, але, на жаль не довговічний. Покриття зношується навіть при дбайливому використанні. Термін служби всього 1,5-2 роки при середньому режимі використання. ВАЖЛИВО! Посуд з пошкодженим покриттям використовувати не можна, він виділяє шкідливі речовини в їжу. Ціна на такий посуд цілком доступна, а комфорт і безпека поки покриття нове важко знайти у аналогів, тому навіть щорічне оновлення тефлонового посуду цілком виправдано.

При виборі звертайте увагу на товщину і кількість шарів антипригарного покриття (якщо на упаковці немає даних про товщину покриття, таку каструлю краще не купувати, яка би не була приваблива ціна).

Рекомендації по вибору

  1. Незалежно від матеріалу або захисного покриття, чим товще стінки і дно каструлі, тим краще. Правда і ціна такого посуду вище.

  2. Якщо вибираєте недорогий посуд (сталевий), краще, якщо ручки будуть прикріплені на заклепках, а не на точковому зварюванні (можуть відвалитися), для фірмового посуду, навпаки точкове зварювання краще.

  3. Уважно оглядайте посуд – колір повинен бути рівномірний без розлучень, на керамічному, емальованому і тефлоновому покритті не повинно бути дефектів. Якісне жароміцне скло, прозоро і з блакитним відтінком на просвіт, на жаль, у продажу є не тільки якісні каструлі.

  4. Перевірте, як сидить кришка – вона не повинна зісковзувати і падати при нахилі каструлі до 25°.

  5. Рекомендуємо купити кілька каструль різних розмірів з різних матеріалів – так ви зберете всі переваги різних видів продукції і обійдете недоліки окремих матеріалів.

  6. Якщо ручки пластикові, оберігайте їх від відкритого вогню і не використовуйте ківш/каструлю в духовій шафі.

Купити каструлю через інтернет – основні вигоди

По-перше, ціна нижче в порівнянні зі звичайними магазинами. По-друге, ви економите час – адже купити ківш або набір каструль можна прямо з дому, навіть якщо ви живете далеко від Києва або інших великих міст України. Замовлення буде доставлено прямо до вас додому або на відділення компанії перевізника.

В інтернет-магазині «Побудуй» ви можете купити каструлі об'ємом від 2-х, до 6 літрів, з нержавіючої сталі, скла або алюмінію. Якщо ви вже знайшли відповідну модель, просто клікніть онлайн кнопку «Купити» і замовлення сформується автоматично. Якщо потрібна додаткова консультація, телефонуйте! Наші консультанти допоможуть вибрати підходящий посуд і узгодять вигідні для вас умови доставки і оплати.

Питання, що часто виникають про каструлі:

  • ❓ Яка вартість товарів з розділу Каструлі?
  • Ціна на Каструлі від 113 до 9 599 грн.