В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Харчові термоси

Сортувати:
Спочатку популярні
Від дорогих Від дешевих Спочатку популярні

Харчовий термос ― різновид посуду, призначений для тривалого зберігання їжі або напоїв за визначеної температури, здебільшого у гарячому вигляді. До складових елементів відносять корпус і колбу, між ними знаходиться вакуумний простір, що виступає як утеплювач. До комплекту входить кришка і пробка. 

 Харчовий термос .jpg

Асортимент, види та призначення харчових термосів

Залежно від форми та призначення виділяють такі групи термосів для їжі:

  1. Стандартний що має вузьку горловину, призначений для рідини (чай, кава, вода), до 2 л в об'ємі. Купити термос для їжі цього виду, цілком достатньо для двох-трьох осіб.
  2. Дитячий харчовий термос з ручками ― невеликого об'єму та яскравим дизайном, можна купити для транспортування гарячих обідів у школу.
  3. Харчовий термос для їжі великого об'єму від 3 л і широкою горловиною. Підходить для зберігання рідини та іншої їжі. Має у комплекті додаткові аксесуари: контейнер, миску, ложку, виделку. Інколи для теплоізоляції використовують пінопластовий або поролоновий наповнювач.
  4. Термос з ручкою і носиком, підходить для домашнього використання, зберігання гарячого чаю. На вигляд це невисокий глечик, у якому зручно переносити напої наприклад на пікнік.
  5. Термос з ручкою і носиком.jpg

  6. Помповий харчовий термос що має великий об'єм до 40 л. Стаціонарна модель для закладів громадського харчування, кейтерингу.
  7. Термопляшка або термогорня об'ємом від 0,3 до 1 л, зручна для пиття безпосередньо з ємності. Це індивідуальний посуд, який не розрахований на тривале зберігання температури. Підходять для щоденного використання.
  8. Автотермос для водіїв має особливу функцію підігріву від прикурювача автомобіля. 
  9. Автотермос.jpg

Обираючи термос звертайте увагу на його розмір та об'єм, для однієї людини достатньо компактного, а великі актуальні для побутового застосування. Для туристичних мандрівок обирайте стійкі до зовнішніх впливів.

Щоб забезпечити тривале зберігання відповідної температури для налитої рідини, термос необхідно заповнювати в повному обсязі. Від об'єму залежить кількість їжі, яку можливо взяти з собою та час її охолодження. Водночас від цієї характеристики зростає розмір, вага і ціна термоса.

Аксесуари термосів для їжі

Термос для їжі може комплектуватися допоміжними аксесуарами:

  • ручкою та плечовим ремінцем для зручного транспортування. Останній зручний для перенесення великих харчових моделей;
  • ложкою та виделкою, інколи окремі моделі поєднують в собі обидві ці функції, кріпляться до зовнішньої сторони корпусу;
  • горнятко, цю функцію зазвичай виконує кришка;
  • контейнер, або глибока миска дозволяє розділити всю порцію їжі на кількох осіб, вони розміщуються всередині колби;
  • карабін для кріплення термоса до рюкзака, зустрічається у туристичних моделях;
  • Карабін для термоса.jpg

  • захисний чохол, захищає від подряпин і забруднень, покращує теплоізоляційні властивості.

Найкращі термоси для їжі зберігають температуру у середньому від 2 до 6 годин.

З яких матеріалів виготовляють термоси для їжі

Зовнішній вигляд, температурні характеристики харчового термоса залежить від матеріалу з якого виготовлено корпус, колбу та кришку.

Корпус термоса для їжі

Щоб купити харчовий термос для тривалих туристичних мандрівок обирайте корпус з нержавіючої сталі. Цей матеріал має привабливий зовнішній вигляд, міцний та стійкий до подряпин і механічних пошкоджень. Серед незначних недоліків ― відносно висока ціна, велика вага та знижена теплоізоляція. 

Альтернативою виступає пластик, або комбінація з металом. Пластмасовий корпус має зменшену вагу, дешевший та володіє доброю теплоізоляцію. Важливо, що такі моделі відрізняються різноманітністю форм і забарвлень. Пластмасовий харчовий термос купують для дітей, як замінники звичайним ланчбоксам.

Колба харчового термоса

Найважливіший елемент харчового термоса ― колба. Її виготовляють з таких матеріалів:

  1. Скло ― просте в догляді, довго зберігає тепло, не окислюється, не змінює запах і смак вмісту. Потребує обережності у використанні через крихкість матеріалу, найчастіше скло зовні покрите додатковою захисною металевою або пластиковою колбою. Скляні колби найчастіше зустрічаються у термосах-глечиках, або термогорнятках.
  2. Сталь ― одночасно виконує функцію зовнішнього корпусу. Ці моделі міцні, мають компактні розміри та меншу вагу, ніж комбіновані зі склом. Нержавіюча сталь погано утримує тепло за певний час окислюється, а це погіршує смак їжі та напоїв. Однак можна купити термос для їжі з додатковим захисним покриттям, що подовжує час його користування.
  3. Пластик виступає бюджетним варіантом, але при цьому теж добре зберігає тепло. З незначних недоліків цього матеріалу є чутливість до надто високих температур та зберігання запахів від їжі.

Деякі моделі мають вмонтований електропідігрів, який не лише нагріває їжу, але й розігріває її.

Пробка і кришка харчових термосів

Виготовляють з пластику або нержавіючої сталі. Іноді зустрічаються комбіновані моделі: метал та пластик, сталь та силікон. Герметичність та теплоізоляцію пробки додатково підсилюють гумові або силіконові ущільнювачі.

Герметичність та цілісність термоса, його щільність та захист від протікання залежить від способів закривання кришки та пробки:

  1. Гвинтове закручування забезпечує високу герметичність та зберігання усього вмісту колби.
  2. Відкидна кришка клапан добре утримує тепло, дозволяє швидко відкрити та закрити термос, подовжує термін його використання.

Пробка буває гвинтовою і вставною. Останній варіант не зручний у використанні і недовговічний, він нагадує принцип закривання пляшки, при регулярному відкриванні така пробка швидко зношується, вміст термоса може витікати.

На які критерії звернути увагу, коли хочеш купити термос для їжі

Зовні та всередині термосу мають бути відсутні будь які пошкодження та дефекти, сколи, тріщини та вм'ятини. Пробки та кришка мають щільно та надійно закриватися. Чим простіший термос, тим краще зберігається температура.

Якщо під час легкого струшування термоса чутно сторонні звуки, це свідчить про низьку якість кріплення колби. 

Термос з доброю теплоізоляцією та герметичністю має втримувати гарячу температуру всередині, без нагрівання корпусу.

Серед основних правил користування харчовим термосом наступні:

  • перед наповненням залийте у колбу гарячу воду, вона додатково прогріє її, зменшиться тепловіддача від їжі;
  • не допускайте його падінь, навіть мало подібні пошкодження призводять інколи і до втрати герметичності;
  • зберігати та переносити термос необхідно тільки у вертикальному положенні;
  • заборонено ставити наповнений термос на гарячу батарею чи іншу поверхню для додаткового нагрівання корпусу, їжа всередині може зіпсуватися.

Щоб у порожньому термосі не з'явився неприємний запах, не закривайте щільно кришку.

Як купити харчовий термос у інтернеті

У каталозі інтернет-магазину «Побудуй» представлено широкий асортимент товарів для дому, в тому числі і термосів ― металеві та пластмасові, маленькі та великі, для мандрівок, походів та дітей.

Якщо ви вже визначилися з товаром, просто натисніть кнопку «Купити». Потребуєте додаткової консультації – телефонуйте до call-центру (0800 50-54-52). Допоможемо оформити замовлення та узгодимо зручний для вас спосіб оплати та доставки.


Питання, що часто виникають про харчові термоси:

  • ❓ Яка вартість товарів з розділу Харчові термоси?
  • Ціна на Харчові термоси від 420 до 1 950 грн.
  • ❓ Які популярні бренди в розділі Харчові термоси?
  • Харчові термоси Berghoff

    Харчові термоси Empire

    Харчові термоси Fissman

    Харчові термоси GRUNHELM

    Харчові термоси Gusto