В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Особливості вибору засобів індивідуального захисту

Ремонт, як і будівництво, справа тонка. Ми завжди наперед щось плануємо, проектуємо, розробляємо дизайн. Витрачаємо чималі гроші на матеріали, і так часто в цьому забуваємо про захист свого здоров'я на будівництві або в ремонті. Адже пил небезпечний, не кажучи вже про токсичні інгредієнти. І навіть якщо ви збираєтеся робити щось незначне (пофарбувати підвіконня, поштукатурити дверний отвір тощо) не варто забувати про засоби захисту.

Засоби індивідуального захисту - це саме те, що нам потрібно і в ремонті, і на будівництві. Важливо не просто купити всі засоби, необхідно правильно підібрати та застосувати їх відповідно до призначення. Засоби      індивідуального захисту цінні та обов'язково повинні використовуватись у роботі з підвищеним ризиком. Хто як не ми самі можемо захистити тіло найнеобхіднішими елементами та створити безпечні умови роботи.

защита

Купити засоби індивідуального захисту можна не лише у магазинах міста, а й замовити через інтернет. У нас на сайті ви знайдете величезний асортимент різних варіантів засобів захисту на будь-який колір та бюджет. Все в одному місці і не потрібно шукати по всьому місту. Пару кліків та замовлення сформовано і буде доставлено протягом декількох днів.

Навіщо треба захищатись?

Будівництво та ремонт завжди має на увазі курну та небезпечну для здоров'я роботу. Наприклад:

  1. просвердлювання отвору завжди призводить до викиду будівельного пилу, який потрапляє в очі або органи дихання працівника;

  2. зварювання - це велика температура і розпечений метал, тому робота повинна виконуватися строго навченою людиною, у спеціальному одязі та взутті, щоб уникнути сильних опіків від потрапляння крапель металу;

  3. фарбування за допомогою пульверизатора може призвести до проникнення частинок фарби в дихальні шляхи: алергія, ураження нирок або печінки.

  4. електромонтаж при недотриманні правил захисту та безпеки дуже небезпечний для життя, тому без спеціальних рукавичок та килимків краще не приступати до роботи.

Перелік таких робіт нескінченний, тому до робіт потрібно готуватися заздалегідь. І не тільки продумати як правильно захистити здоров'я, а й дотримуватися всіх запобіжних заходів. У ремонті не буває простих робіт, все несе якісь ризики. Саме тому так важливо дотримуватися техніки безпеки і в жодному разі не забувати про ЗІЗ.

Класифікація засобів індивідуального захисту

Захисні засоби класифікують залежно від частин тіла, тому важливо захистити голову, слух, особу, зір, органи дихання, руки та ноги.

Для голови

До таких засобів відносять різноманітні види уборів: каску, шолом, шкарпетки, ковпак, накомарник або капелюхи.

Для виробництва засобів захисту використовують пластмасу, додаючи різні речовини, такі як поліетилен, текстоліт або полікарбонат. Вони забезпечують різний ступінь міцності.

Захисні елементи для голови обов'язково використовуються на будівництві та виробничих площах, де на голову може впасти якийсь предмет.

Для обличчя та органів зору

До таких захисних елементів відносять:

Вони захищають нас від сторонніх тіл та хімічного випромінювання, променів ультрафіолету. Під час будівельних робіт особа, у тому числі органи зору, має бути максимально захищена та прикрита. Від виду робіт вибирають певні засоби захисту. Наприклад, окуляри можуть бути відкриті, закриті, прозорі або затемнені. Також і щитки, і маски.

Для органів дихання

Будівельні роботи завжди відрізнялися великою кількістю пилу та диму, а отже, несуть величезну шкоду здоров'ю. Без спеціальних засобів фільтрації просто не обійтись. Йдеться про респіратори. При виробництві захисних пристроїв використовують фільтри, які є бар'єром із пилом та димом. Тобто респіратор фільтрує повітря, яке ми вдихаємо та очищує його. Відомі нам протигази, протиаерозолі та комбіновані респіратори.

защита

Для слуху

Ремонт, як і будівництво, супроводжується сильним шумом під час робіт. А як ми знаємо, надмірний рівень гучності призводить до проблем зі здоров'ям. Убезпечити органи слуху та вирішити проблему з шумом допоможуть будівельні навушники. Випускають їх у вигляді двох чашок або внутрішніх вкладишів. Бувають одноразові та багаторазові. Вони знижують рівень шуму.

Для рук

Пил та робота з будівельними матеріалами викликає подразнення та сухість. І не завжди потім можна врятуватись кремом. Елементи захисту просто необхідні та обов'язкові до використання. Вони захищають від пошкоджень, пилу та шкідливих речовин. Популярні рукавички та рукавиці, менш затребувані напальчники та наладонники. Матеріал ЗІЗ може бути різним, все виходить зі сфери використання: льон, бавовна, вінілісшкіра, гума або прогумований матеріал.

защита

Для ніг

Безпечне взуття є важливим у роботі. Вона має повністю закривати стопу і фіксувати ногу. До основних видів відносять черевики та чоботи. Деякі професії передбачають носіння калош та бот, а деякі тапочки. У ремонті потрібні наколінники. Вони виконують захисну функцію для колін, тому що в різних сферах на них припадає велике навантаження, а отже травми. Важливо контролювати обережність частих згинань і розгинання, удари або переохолодження.

защита

Спецодяг для тіла

Для багатьох професій, у тому числі для будівельників та оздоблювальників, виробляється спеціальний одяг – спецівка. Кожна професія має на увазі свій клас захисту. Вона повинна захистити тіло від зміни температури, дощу, пилу, бруду, хімічних речовин та дрібних ушкоджень. Випускають як окремі елементи одягу - штани, піджаки, або костюми і комбінезони, халати і т.д.

Крім того, що ЗІЗ повинні виконувати захисну функцію, необхідно, щоб вони були максимально комфортні та зручні у використанні. Тому індивідуальний вибір дуже важливий для будівельників чи ремонтників.

На що звернути увагу при купівлі засобів індивідуального захисту

Дотримуючись правил та рекомендацій, можна вибрати зручні засоби захисту, які не заважатимуть вам під час виконання роботи:

  1. Звертаємо увагу на розмір. Захисні засоби повинні ідеально підходити вам і щільно розташовуватись на будь-якій ділянці тіла, захищаючи від дрібних шкідливих речовин та пилу.

  2. Спецодяг та елементи захисту повинні бути легкі, не обтяжувати частини тіла, її обмежувати рухи. Якщо ЗІЗ заважатимуть роботі, толку з цього не буде.

  3. Все має відповідати професії, рівню та класу захисту.

  4. Обов'язково звертайте увагу на дату випуску, термін експлуатації та умови зберігання. Інакше такі ЗІЗ можуть бути неефективними.

  5. Якщо дозволяє бюджет купуйте засоби захисту із запасом, щоб вони завжди були під рукою.

Якщо ви не знаєте, як правильно вибрати той чи інший засіб захисту, проконсультуйтеся зі спеціалістами. Наші менеджери не тільки допоможуть вам вибрати необхідні пристрої, але й розкажуть про всі нюанси, переваги і недоліки. Правильно підібрані ЗІЗ – ваша безпека та здоров'я.

Купити засоби індивідуального захисту рекомендуємо у нашому магазині. Великий вибір, доступні ціни. Відправляємо оперативно по всій території України. Оплата здійснюється будь-яким, зручним для вас способом.

Читайте також