В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Як закріпити затінюючу сітку

Якщо ви вже добре знаєте, навіщо потрібні і які бувають сітки для затінення, переходьте відразу до підзаголовку по монтажу. А для решти коротке знайомство з сітками - «тінниками».

Знайомтеся - затінюючі сітки

Перш ніж розбиратися які затінюючі сітки бувають, потрібно зрозуміти, навіщо вони взагалі потрібні. Ось короткий перелік для чого можна застосувати затінюючі сітки:

  1. Захист квітників і грядок від спеки та граду. В цьому випадку тінник часто натягують на верхню частину шпалери під огірки чи помідори. Виходить, що шпалерна сітка закріплена вертикально і знаходиться там до кінця сезону, а затінюючу розтягують у разі потреби.
  2. Для затінення внутрішнього простору парників, теплиць та підтримки ідеального мікроклімату для росту і дозрівання рослин.Теплиця із затінюючою сіткою
  3. Захист торгового місця на ринку від сонця - вона дає тінь, а «дірявість» сітки рятує від задухи і зменшує парусність (полотняні намети у вітряну погоду часто складно встановити і закріпити, здуває).
  4. Створення тіні для себе любимого, а також сім'ї та друзів. Споруджують навіс, також, для зони відпочинку, або укриття автомобіля.
    Тент з затіняючою сіткою Навіс для машини
  5. У щільної сітки є ефект "забору" і можна відгородиться від допитливих очей: сусідів, перехожих тощо. Імпровізований парканчик з сітки або доповнення забору «дірявого» - це швидке і недороге рішення. Можна загоряти, грати в пейнтбол і вільно себе почувати на власному подвір'ї.
  6. Захист будівельних риштувань. Працювати в жарку погоду на висоті при оброблянні фасаду - задоволення нижче середнього. Крім ефекту "забору" і створення більш комфортних умов для будівельників, особливо міцні сітки для риштувань з затіняючим ефектом захищають будмайданчик від випадкового падіння інструменту та інших предметів з будівельних риштувань (відра з фарбою чи будівельною сумішшю тощо.)

Для різних завдань і властивості та спосіб кріплення сітчастого полотна будуть відрізнятися. У продажу зустрічаються сітки різної щільності і ступеню затінення див. мал 1

Відсоток затінення сіток

Рис 1 

Колір тінників переважно зелений, але для навісів пляжних і дачних зон відпочинку існують й інші поєднання біло-блакитні, біло-зелені тощо.

Затінюючі сітки Біло-блакитна затінююча сітка
Зона відпочинку з затінюючою сіткою

Як правильно монтувати сітку-тінник

У всіх випадках повинна бути готова несуча конструкція. Це може бути трубчастий каркас теплиці, опорні стовпчики огорожі або масивні бруси ігрового майданчика, як на фото.

Навіс

Способи з'єднання та кріплення полотна затіняючої сітки:

  • полотна можна зшивати між собою див. мал 2;
  • встановлювати спеціальні кліпси і робити розтяжку тросом або капроновим шнуром див. мал 3, 4, 5;
  • кріпити до труб і опор пластиковими стяжками (шморгалками для кабелів мал 6) або мотузкою, тросом;
  • до дерев'яних конструкцій сітки іноді фіксують навіть будівельним степлером.

Затінююча сітка з отворами для підвязування Кліпса для затінюючої сітки Кліпса для затінюючої сітки
Рис 2 Сітка с отворами для підв`язки Рис 3 а Кліпса для теневки Рис 3 б Кліпса (варіант 2)
Сітка с кліпсою Стяжки кабельні Натяжка сітки для затінення
Рис 4 Кліпса закріплена на сітці Рис 5 Кабельні стяжки Рис 6 Сережка для розтяжки сітки
Окремо варто зупинитися на міцності і довговічності сіток-тінників. Гарна сітка європейського виробництва здатна витримати досить серйозне навантаження див. мал 7, і прослужити до 5-6 років.

Випробування сітки на міцністьРис 7. Випробування сітки на міцність

Бійтеся помилкової економії, дешева сітка може стати непридатною вже в перші 1,5-2 місяці під сонцем. Адже схожа технологія плетіння використовується для мішків, в яких продається картопля, морква і цибуля. Але різниця в міцності і стійкості до ультрафіолету нитки пакувальної і для затіняючих сіток більш ніж істотна. Тому рекомендуємо вибирати продукцію перевірених брендів, таких як Tenax (Італія), Juta (Чехія).

Якщо у вас виникнуть питання щодо застосування садових, декоративних і будівельних сіток телефонуйте за номером

(0800) 50-54-52.

Наш технічний відділ завжди до ваших послуг.

Читайте також