В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
Обирайте не лише товар, а й мову
0
0 грн. 0

Казани

Сортувати:
Спочатку популярні
Від дорогих Від дешевих Спочатку популярні

Казан ― універсальний вид посуду для приготування перших страв, плову, овочевого рагу на відкритому повітрі або вдома. Завдяки особливій суцільнолитій округлій формі, їжа готується рівномірно та не пригорає. Страва не смажиться, а повільно пропарюється, у результаті кожен шматочок їжі просочується особливим ароматом спецій та прянощів.

Казани.jpg

Казан ― асортимент, характеристики, ціна

Залежно від матеріалу, з якого виготовляють казан виокремлюють наступні види:

  1. Чавунний ― має товсті стінки, повільно та рівномірно прогрівається, довго зберігає тепло. Серед особливостей догляду за чавунним посудом слід дотримуватися певних правил: перед першим використанням ретельно вимити та витерти насухо. Нагріти посуд до температури понад 100°С, нанести тонкий шар рослинної олії на внутрішню поверхню та остудити. Залишати готову їжу у чавунному посуді заборонено, а мити необхідно лише вручну, зберігати у сухому місці. Головна перевага ― тривалий термін експлуатації. Серед недоліків доволі висока маса у порожньому вигляді. Ідеально купити казан з чавуну для страв, які готують на вогнищі.

     Чавунний казан.jpg

  2. Алюмінієвий ― улюблений вид посуду туристів та рибалок. Має малу вагу, легкі у транспортуванні. На відміну від чавунних підходять для приготування їжі на газовій плиті, але актуальні і для відкритого вогню.

    Алюмінієвий казан.jpg

  3. Сталевий як і чавунний швидко нагрівається, але й процес охолодження страв миттєвий. Їжа може пригорати, бо процес повільного нагрівання майже відсутній, але для підсмажування окремих компонентів це чудовий варіант посуду.
  4.  Сталевий казан.jpg

За час нагрівання та остигання казана відповідає товщина стінок, наприклад чавунні повільно нагріваються, але довше зберігають тепло. Їхня товщина від 0,3 до 0,7 мм. Алюмінієві навпаки швидко нагріваються, але щоб приготувати там східну страву, товщина має бути понад 1 см.

Казан має вигляд півсфери, щоб рівномірно прогріватися на дровах. Щоб готувати на індукційній поверхні, потрібно використовувати спеціальну накладку з феромагнітним диском.

Коли обираєте казан, звертайте увагу не лише на зовнішній вигляд, а й на якість поверхні, яка має бути повністю гладкою. Уникайте посуду з видимими сколами, тріщинами, нерівностями. Ціна казана формується відповідно до матеріалу з якого виготовлений, наявності додаткових аксесуарів ― кришка, форма ручки та об'єму.

Який розмір та об'єм казана обрати?

Обираючи розмір казана звертайте увагу де будете готувати їжу ― на вулиці чи вдома. Посуд має повністю підходити під отвір плити, якщо діаметр дна більший то стінки будуть прогріватися нерівномірно.

Зважайте, що ємність великого об'єму доволі важко прогріти рівномірно. Вибрати розмір можна відштовхуючись від кількості осіб, для яких готується їжа, наприклад

  • для 2 людей достатньо казана на 6-8 л;

  • для 6-ти знадобиться 12 літровий посуд;

  • об'єм на 18 та більше літрів розрахований для великих груп від 8 осіб.

Щоб смак готової страви був насиченим, звертайте увагу на щільність прилягання кришки до країв казана. Вона перешкоджає парі виходити назовні, створює ефект повільного тушкування.

Як замовити та купити казан в інтернеті?

Купити казан в інтернет-магазині «Побудуй» можна наступними способами:

  1. визначилися з моделлю та розміром ― оформляйте замовлення через кошик на сайті.

  2. маєте сумніви, або хочете замовити додаткові аксесуари ― кришку, підставку ― залишайте заявку або телефонуйте до наших консультантів.

Отримати товар можна у будь-якому місті України, оплатити вартість зручним для вас способом.



Питання, що часто виникають про казани:

  • ❓ Яка вартість товарів з розділу Казани?
  • Ціна на Казани від 263 до 3 189 грн.