Гусятниця ― це каструля овальної форми, призначена для приготування птиці, тушкування страв на плиті або в духовці. Завдяки потовщеним стінкам, відбувається рівномірний та поступовий розподіл тепла, страва не пригорає, а стає соковитою та ароматною.
Обираючи гусятницю, перш за все, потрібно звернути увагу на матеріал, з якого вона зроблена. Якість матеріалу є визначальним фактором при виборі. Для запікання та як альтернативу фользі, застосовуються не тільки чавун та алюміній. Особливої популярності набирає загартоване скло, сталь, жароміцна порцеляна і навіть камінь. Розглянемо детальніше особливості кожного виду.
Найпопулярніший матеріал для класичного посуду, щоб готувати печеню з цілої птиці. Товщина стінок не менше 5 мм.
Володіє високою теплопровідністю, яка з часом лише покращується внаслідок вбирання жиру в чавунну поверхню. Виготовляють варіанти з емальованою внутрішньою поверхнею, але термін експлуатації обмежений, до 5 років. Мінус такої гусятниці для сучасних господинь:
До переваг цього матеріалу належить насичений смак страв, довговічність та практичність.
Виготовляють з литого алюмінію, зовні часто мають покриття керамічне, мармурове чи гранітне. Вони легкі та добре відмиваються, продукти в них не пригорають. При митті слід використовувати м'які мочалки та неабразивні засоби.
До незначних недоліків алюмінієвих гусятниць без емалі відносять наступне:
Ціна гусятниці з алюмінію доволі невисока у порівнянні з чавунною.
Екологічний посуд, який сміливо можна порівняти з керамічними виробами. Стійкий до пошкоджень та деформацій. Серед переваг цього виду гусятниць наступне:
При догляді за таким посудом можна використовувати скребки середньої жорсткості і абразивні миючі засоби.
Альтернативу чавуну та алюмінію складає посуд з товстого жароміцного скла, яке здатне взаємодіяти з усіма типами варильних поверхонь. Скляні гусятниці вирізняються доступною ціною, витримують температури від -40 до +300°C. У догляді прості, можна мити будь-якими засобами, у тому числі в посудомийній машині. Скло не вступає у взаємодію з готовими продуктами, безпечно зберігати готові страви та продукти. Контроль готовності страви можна контролювати завдяки прозорим стінкам. Зовнішній естетичний вигляд дозволяє використовувати як сервірувальний столовий елемент.
Обираючи скляну гусятницю для приготування зважайте, що при різкій зміні температури вона тріскає. Щоб готова страви вийшла соковитою для тушкування необхідна велика кількість олії та рідини.
Обираючи гусятницю для родини, враховуйте кількість осіб, для яких готуєте та об'єму страви, яку плануєте презентувати гостям.
Гусятниці купити можна різного об'єму:
Ціна гусятниці залежить від об'єму, матеріалу та комплектації ― з кришкою або без неї.
Для газової плити та духовки підійдуть чавунні, алюмінієві, скляні, із магнітним дном ― для індукційних поверхонь.
В інтернет-магазині «Побудуй» в розділі «Посуд» представлено широкий асортимент кухонного приладдя. тут можна замовити та купити гусятниці не лише чавунні, алюмінієві та скляні, а й з мармуровим покриттям.
Якщо ви вирішили купити якісний посуд, то замовляючи через інтернет, ви заощадите значну суму. На порталі магазину організовано зручну навігацію та групування товарів. Замовлення можуть привезти одразу додому, або доставити поштовими службами по всій Україні.
Якщо у вас є запитання або потрібна консультація по вибору товару, телефонуйте, дзвінки безкоштовні ― +38 (0800)50-54-52.
Наші фахівці допоможуть визначитися з вибором, візьмуть заявку і узгодять зручний для вас спосіб оплати і доставки.