В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Чим садовий тример відрізняється від мотокоси?

Мотокоса або садовий тример, що краще для дому та взагалі яка між ними різниця? Це питання часто виникає у дачників або у тих, хто тільки купив заміський будинок. Часто можна почути, що це практично одне і теж, тільки тример відразу продається з жилкою, без ножа, а мотокоса з ножем. Але це не пошук правильної відповіді. Наприклад, редуктор і кріплення більшості тримерів дозволяють поставити дисковий або троьхлопастний ніж.

Тример і мотокоса

Порівняння характеристик мотокос и тримерів

Тример легше і менше мотокоси. Не призначений для багатогодинної роботи на заготівлі сіна або обробці великих площ. Хоча поділ для бензинових моделей досиль умовний, іноді плутаються навіть продавці садової техніки. Адже мотокоса з об'ємом двигуна 25 см3 - це вже мотокоса або ще триммер? Сказати складно, але ми спробуємо провести порівняльний аналіз характеристик та з'ясуємо чим відрізняється мотокоса від тримера.

Коротенько нагадаємо про пристрій вузлів і механізмів типової мотокоси і електротримера, див. схеми нижче.

Будова мотокоси

Конструкція мотокоси

Будова електротримера

Конструкція електротримера

Глобально тример - це легкий побутовий інструмент, яким можна поправити траву там куди не дістала газонокосарка, між ніжок мангала, гойдалок, садового столика, навколо дерев і т.д. Переважна більшість тримерів електричні та збалансовані під утримання і роботу однією рукою. У багатьох електричних моделей двигун знаходиться внизу і центр тяжіння всього пристрою зміщений до леза різця  (ріжучої кромки).

Мотокоса збалансована під плечовий ремінь, а частіше ранцеві розвантаження (в народі називають збруя). Працює від бензинового двигуна об'ємом 36см3 і більше. Може косити не тільки молоду свіжу траву, а й високі бур'яни в тому числі торішній і навіть молоді деревця товщиною пару сантиметрів.

Не завжди доречно протиставляти тример або мотокоса, можливо хтось зробить висновок, що йому потрібно і те і інше.

Характеристика

Мотокоси

Тримери

Вага, кг

до 8-9

5-6

Потужність, кВт

1,1-4

0,6-2

Жилка, діаметр


до 3 мм

без обмежень

Ніж

ніж і жилка ставляться за необхідністю

рідко і недовго

Ширина скошування, мм

255-300

225

Вал, нижній редуктор



вал майже завжди жорсткий і є нижній редуктор



часто гнучкий вал і без нижнього редуктора

Баланс


центр ваги в районі ручок, обов'язково плечовий ремінь або ранець

під утримання однією рукою, плечовий ремінь рідко


Мережа 220 В

практично не буває


основний вид живлення


Основний вид живлення

основний вид живлення


рідко


Акумулятор

дуже рідко


часто


Площа обробки за день

до 30 діб

до 3-5 діб




Як вибирати - коли тример краще мотокоси

Головні переваги та цільове призначення мотокоси:

  • стрижка високою і жорсткої трави на великих площах, робота по 4-5 годин поспіль;
  • заготівля сіна - при установці дрібнозубчастого диска з побідитовими насадками валки виходять рівні і акуратні;
  • розчищення саду від бур'янів і молодих пагонів - тут теж краще використовувати дрібнозубчастий диск, двох або троьхлопастний ніж також добре рубає, але удари передаються на редуктор
  • з жилкою хрестового або ромбовидного перетину мотокосою зручно розчищати узбіччя, насип, залишений на сезон або два будмайданчик та інше.
  • також мотокоса може робити те ж, що і тример (косити м'яку свіжу траву у важкодоступних місцях), але найчастіше вона дорожча, складніша в роботі (бензин, масло і т.д.), а головне сильно шумить.

Вибирайте тример якщо вам потрібно:

  • тихо і дуже акуратно підстригти галявину перед будинком, клумбу або невеликий газон в зоні відпочинку;
  • якщо немає потреби платити за більшу і потужну мотокосу, але іноді потрібно обробити досить велику площу (5-6 соток), купуйте бензиновий тример, працювати він буде повільніше, але з усіма завданнями впорається;
  • якщо збираєтеся працювати вранці і недалеко від будинку, то електричний і акумуляторний тример цілком стане доповненням до мотокоси, так ви нікого не розбудите і приведете до пуття свою ділянку.

Як бачимо пристрої різні багато в чому доповнюють один одного і однозначно сказати, що краще тример або мотокоса важко, сподіваємося тепер вибрати стане простіше.

Якщо у Вас зявилися питання з комплектації, характеристик, можливості придбати мотокосу в Вашому регіоні, телефонуйте за номером 0800) 50-54-52 обовязково допоможемо підібрати найкращий варіант.

Читайте також