В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Види снігоприбиральної техніки

Важка робота стала більш легшою завдяки спеціальній техніці і гаджетам. Снігоприбиральні машини дають можливість не витрачати сили на прибирання снігу лопатою. Більшість з них влаштовано за однаковим принципом: двигун обертає шнеки, які відкидають сніг в сторону. Давайте розберемося більш детально, як вибрати потрібну снігоприбиральну техніку.

Види снігоприбиральних машин і їх відмінні характеристики

Клас снігоприбирача:

  1. Професійний (висота захвату замету 55-60 см, ширина захвату 70-115 см, дальність викиду може досягати 20 м).
  2. Напівпрофесійний (висота захвату 40-50 см, ширина 55-70 см, дальність викиду снігу до 15 м).
  3. Побутовий (висота захвату 20-30 см, ширина захвату до 55 см, максимум 10 м).

Виды-снегоуборочной-техники-min.jpg

При виборі варто враховувати площу території, якщо Ви виберете обладнання з шириною захвату 100 см, то досить важко буде маневрувати на невеликій ділянці. Снігоприбирачі побутового класу на великій ділянці з високими кучугурами будуть марними.

Одна з основних характеристик снігоприбиральних машин це тип двигуна:

  • бензиновий (не вимагає доступу до електрики, більш потужний і важкий, необхідна заміна палива і масла, ціна вища, зачасту оснащені додатковими функціями).
  • електричний (працює від мережі - необхідний доступ до електричної розетки, не такий потужний, ціна нижча, менша вага і габарити, найчастіше несамохідні).

Підвидом електричних снігоприбиральних машин є акумуляторні. Вони не вимагають прив'язки до електричної мережі, але їх потужність невелика, а ціна досить висока, тому вони не користуються популярністю.

Потужність двигуна варіюється в значній мірі. Чим вона більше, тим більшу територію за короткий час можна очистити. Для ділянки площею 10 соток достатньо агрегату потужністю до 9 кінських сил.

Залежно від системи забору снігу снігоочисники можуть бути:

  1. Одноступінчастими - навантаження по збору снігу і відправці в дефлектор викиду лягає на шнеки, тому в разі потрапляння камінців або снігу, що майже перетворився на кригу, очищувач може вийти з ладу;
  2. Двоступінчастими - оснащені ротором з ножами, що подрібнюють сніг, завдяки чому швидкість роботи збільшується;
  3. Триступінчастими - у яких сніг після збору двома шнеками направляється в подрібнювач, а потім в дефлектор викиду за допомогою крильчатки, яка ще раз подрібнює сніг;

За способом транспортування:

  • несамохідні (з електродвигуном, зазвичай їх вага не перевищує 30-40 кг);
  • самохідні (частіше оснащені бензиновим двигуном);

Самохідні снігоприбиральні машини можуть пересуватися на гусеницях або на колесах. Гусеничні підійдуть для горбистих ділянок, де є ділянки криги. Їх встановлюють на більш дорогі моделі, колісні також можна використовувати на слизьких ділянках якщо встановити гуму з глибоким протектором.

Гусеничний-снігопррибирач-min.jpg

За типом стартера існують:

  1. З ручним стартером - снігоприбиральна машина заводиться вручну за допомогою пускового троса, важливо щоб був присутній праймер, який полегшить вприскування палива і запуск двигуна;
  2. Електростартер - запускається після натискання кнопки або повороту ключа, при цьому оснащений або розеткою для підключення до мережі або акумулятором;

Самохідні снігоприбиральні машини в більшості обладнані механічною коробкою передач. Залежно від кількості передач можна регулювати прибирання відповідно до рівня снігового замету, який потрібно прибрати.

Управління викидом снігу (можна змінити напрямок і кут викиду снігу):

  • ручне - необхідно вручну керувати патрубком викиду, можна зробити тільки після зупинки снігоприбирача;
  • дистанційне - може бути механічним і електричним. Механічне керування відбувається за допомогою важелів, електричне - за допомогою джойстика на панелі приладів.

Важливо звернути увагу на матеріал виготовлення шнека. Вони можуть бути:

  1. Пластмасовими. Пластмасові шнеки не справляються з твердим залежаним снігом, недорогі.
  2. Пластиковий-шнек-min.jpg

  3. Металевий з гумовим покриттям. Надійність за рахунок металу і ретельність прибирання досягається за рахунок гумового покриття, підходить для прибирання мокрого снігу.
  4. Сталевими з зубцями. Здатні очистити навіть замерзлий злежаний сніг.
  5. металевий-шнек-min.jpg

Додатково снігоприбиральні машини можуть бути обладнані автоматичною системою поворотів, підігрівом ручок, фарами або прожектором. Ці функції збільшують вартість, але значно полегшують роботу.

Як вибрати снігоочисну техніку?

Площа, яку потрібно очистити, її характер, приблизна частота випадання снігу - відповідна частота прибирання, - ось ті питання на які потрібно дати відповідь перед тим як придбати снігоприбирач. Від цього безпосередньо залежить якій моделі слід віддати перевагу. Вище наведені загальні характеристики, крім цього хочемо дати кілька порад, які допоможуть при виборі.

  1. Моделі з ручним стартером при зберіганні в приміщеннях з мінусовою температурою можуть давати збої при старті, в таких випадках краще віддати перевагу електричним стартерам.
  2. Металевий шнек з зубцями може залишати подряпини на поверхні плитки або бруківки.
  3. Якщо Ви живете в горбистій місцевості, то купуючи снігоприбиральну машину на колесах подбайте про антиковзні ланцюги, які допоможуть не відкочуватися назад після підйому на пагорб.

Снігоприбиральна техніка не найдешевша покупка, перед її здійсненням потрібно зважити всі плюси і мінуси, розібратися в деталях. Здійснюючи покупку в інтернет магазині "Побудуй" Ви отримаєте грамотну консультацію без нав'язування певного продукту. До того ж цілодобовий доступ до характеристик дасть Вам час для роздумів і прийняття рішення.

Читайте також