В нас Ви можете розрахуватися карткою єВідновлення єВідновлення
0
0 грн. 0

Які штучні ялинки найбільше екологічні і безпечні

Знаєте, коли до нас поступають перші заявки на новорічні ялинки? Не повірите, але в серпні. Тому ми вирішили опублікувати статтю на тему: яку штучну ялинку краще купити. Порівнювати їх з натуральними ми не будемо, зупинимося на безпеці: хімічною, екологічною і протипожежною. Детально про те, як вибрати штучну ялинку читайте в статті по посиланню.

Лита штучна хвоя.jpg

Чим можуть бути небезпечні штучні ялинки

Не усі штучні ялинки однаково хороші, навіть якщо виглядають просто шикарно і відрізнити від натуральної можна тільки по занадто ідеальній хвої і пишності.


На жаль сертифікація штучних ялинок і сосен не є обов'язковою, тому сертифікатів якості майже ні у кого немає.


Хоча виробники, які хочуть зайняти преміум сегмент, проходять сертифікацію добровільно. Тому не соромтеся запитати чи є документи. Якщо виявиться що є - можна брати. Ви знайшли кращі штучні ялинки на ринку. А тепер про те чим небезпечні дешеві штучні ялинки і сосни:


  1. Зміст фенолу і формальдегіду в готовому виробі. Можуть виділятися в повітря навіть при кімнатній температурі. При тривалому вдиханні викликають загальну слабкість, головний біль, запаморочення. Ознака неякісного пластика - сильний або помірний "хімічний" запах. Але навіть якщо запаху немає, матеріал може "робити" фон. Для додаткової оцінки якості проведіть по хвоїнкам проти шерсті - якщо вони пружні і відразу повертаються назад, це хороша ознака. Також якщо не сильно потягнути хвоїнки, то матеріал не повинен витягуватись і тим більше рватися. Якщо немає запаху і ручний тест штучна ялинка пройшла, можна брати.

    Штучні ялинки якість лиття.jpg

  2. Механічна міцність і стійкість. Це, здавалося б, дуже просто, але якщо ви вирішили купити штучну ялинку через інтернет, то можливі деякі сюрпризи. У більшості випадків сама по собі ялиночка стояти буде, але під вагою прикрас, особливою якщо у вас залишилися скляні іграшки радянських часів, деревце може покоситися або стати нестійким. Тому звертайте увагу на хрестовину і на те як кріпляться гілки до ствола, див. фото нижче:

    Як влашновані гілочки штучної ялинки.jpg Як встановити штучну ялинку.jpg

  3. Горючість і пожежна безпека. Тут у більшості добросовісних виробників і продавців є інформація з якого класу матеріалу зроблена ваша штучна ялинка. Горіти можуть усі полімерні ялинки, але якісні зроблені з матеріалу, що не підтримує горіння, вони плавляться і затухають якщо прибрати стороннє джерело вогню. А значить вони в рази безпечніші за натуральні ялинки і дерева.

Отже, ми трохи розібралися в тому, яка штучна ялинка краща:

  • хімічно нейтральна;

  • міцна і стійка;

  • з самозатухаючого пластика.


Що робити якщо кращі у вас штучні ялинки можна купити тільки через інтернет

Не всі живуть поблизу від великих супермаркетів, і купити нормальну ялиночку по дорозі додому непросто. У інтернет-магазинах же і вибрати є з чого, і доставка знову ж таки, але ось перевірити на запах, міцність і інше проблематично.


Тут допоможе зорієнтуватися бренд і досвід покупців. Припустимо, в нашому магазині краще всього продаються і отримують хороші відгуки штучні ялинки торгової марки "Смерека".


Запитати документи, гарантію, можливість повернення і обміну можна і треба і у інтернет-магазинів.


Ми відправляємо замовлення без передоплати, а значить ви можете оглянути ялинку при отриманні, оцінити наявність запаху, доторкнутися і перевірити якість хвої, і тільки якщо вас все влаштовує - сплатити і забрати товар.


Сподіваємося матеріал цієї статті був вам корисний. Якщо є питання побажання, або треба купити штучну ялинку ми допоможемо підібрати вам кращу. Телефонуйте (050) 414-92-73, або пишіть в онлайн чат.



Читайте також