Качалка ― незамінне кондитерське приладдя, циліндричної форми з двома ручками, або без них. Призначена для рівномірного розкачування тіста або мастики, різних кулінарних інгредієнтів та пластичних матеріалів до потрібної товщини. За допомогою такого кухонного інвентарю ви можете створювати найкрасивіші і надзвичайно смачні кондитерські вироби професійного рівня.
Перш ніж купити качалку для тіста, важливо визначитися з видом та з якими матеріали варто працювати.
Для виготовлення використовують натуральну деревину та камінь, харчовий пластик та силікон, нержавіючу сталь. Кожен з цих матеріалів по-різному поводить себе із тістом та призначений для роботи з різними видами пластичних інгредієнтів. Розглянемо переваги та застосування кожного виду.
Класичний та найпопулярніший варіант на кожній кухні. Виготовляють із твердих порід дерева: дуб, бук, липа, ясен, які безпечні для контакту з харчовими продуктами. Поверхня повинна бути без зайвих шорсткостей, тріщин і зазубрин, адже саме від гладкості залежить якість роботи. До переваг скалок з дерева професіонали відносять:
Використовувати їх можна тільки для розкачування тіста ― затяжним, пряниковим, листковим. Проста конструкція є запорукою довготривалої експлуатації.
Сучасний та популярний інвентар на кухні при роботі з тістом та мастикою. До вагомих переваг харчового силікону слід віднести:
Силіконове покриття стійке до коливання температур, витримує такий діапазон ― від -40°С до 260°С.
Виготовляють з високоякісної нержавіючої сталі. Такий матеріал дозволяє створити максимально гладку та ідеальну поверхню, яка перешкоджає прилипанню тіста. Металева качалка володіє такими перевагами:
Сучасні кам'яні скалки виготовляються з мармуру. Вони досить важкі, саме тому призначені для роботи із пісочним тістом. Він надмірної ваги при розкачуванні тонкого та еластичного листа він рветься та деформується.
Під час роботи із мармуровою качалкою пам'ятайте та уникайте різких температурних перепадів, ударів, сколів. Цей матеріал чудово підходить для охолодженого тіста. Якщо ви купили качалку з мармуру, переконайтеся, що її внутрішня вісь дуже добре скріплена, вона не повинна розгойдуватися.
Сертифіковані качалки з харчового пластику відрізняються від інших моделей невисокою ціною і різноманіттям форм. Якісні товари виготовляють з акрилу, який ідеально підходить для роботи як з тістом, так і з мастикою.
Пластикові качалки невибагливі в догляді та у використанні. Стежте, щоб матеріал не контактував з гарячими робочими деками та формами, уникайте механічних пошкоджень.
Скалки відрізняються між собою наявністю ручок та розміром. Існують моделі, в яких відсутні ручки, або ж для компактного зберігання їх викручують та поміщають всередину циліндра скалки. Короткі моделі з невеликим діаметром дозволяють працювати з тістом відразу на деку та робочих поверхнях малого розміру. Натомість більші, спрощують та пришвидшують процес із широкими листами тіста або марципану. Здебільшого в магазині можна купити качалки від 25 до 35 см, але зустрічаються і мініатюрні ― 10 см. Стандартний діаметр складає близько 6 см. Яку ж качалку купити для роботи із тістом та мастикою, щоб отримати ідеальний результат, вони мають такі відмінності:
Окремі моделі скалок можна додатково обтяжити: відкрутивши знімну ручку, всередину циліндра наливають крижану або гарячу воду, засипають пекарські кульки, крупи або сіль.
Пропонуємо купити скалки в нашому інтернет-магазині. У каталозі «Кондитерське приладдя» ви знайдете саме ту модель, яка підходить вам за розміром, вагою, матеріалом виготовлення, виробником та іншим критеріям. У нашому асортименті представлено крім качалок інший необхідний інвентар для роботи з тістом: кондитерські форми, трафарети та інші види кухонного посуду.
Для оформлення замовлення виберіть необхідний товар, додайте його до кошика або натисніть кнопку «Купити». Співпрацюємо з усіма поштовими перевізниками в Україні, пропонуємо адресну доставку по Києву, щоб зекономити ваш час.