Блендери ― це особлива побутова техніка, для якої не існує важких завдань, а лише швидкі рішення. При використанні ви не тільки економите час, а ще він допомагає у швидкому приготуванні здорових продуктів з великою кількістю вітамінів.
Довготривалість використання при належному догляді, та низька ціна порівняно з іншими девайсами допоможуть скоротити час на кухні, а також легко і смачно відтворити ваші креативні ідеї. Кожна господиня мріє про таку річ у своєму арсеналі кухонних приладів. Перед тим як купити блендер, варто познайомитися з його видами, характеристиками, щоб обрати справді необхідний прилад.
Найкраще з кухонних приладів, яке могло придумати людство, що спрощує приготування, економить час і не потребує багато догляду до себе ― блендер. Виділяють такі види: стаціонарні, занурювальні та блендер-міксер.
Класичний варіант, який складається із нижньої посудини, на якій розташовані кнопки керування, режими швидкості, а також можна побачити навіть перелік самих продуктів та методи їх подрібнення. Верхня частина складається із мірної чаші з кришкою, що допомагає у вимірюванні. Плюсом даної конструкції, є те, що не потрібно тримати його в руках та переживати у розбризкуванні інгредієнтів по всій площині стільниці. У конструкції також передбаченні гумові ніжки, що не дають йому ковзати по столу.
Зазвичай мають потужний мотор та міцний корпус, що дозволяє подрібнювати тверді інгредієнти та лід. Чаша стаціонарного блендера часто має більший об'єм, ніж у занурювальних блендерів, що робить його ідеальним для приготування великої кількості їжі. Багато моделей оснащені різними режимами швидкості та програмами для різноманітних задач, таких як подрібнення льоду, приготування смузі тощо. Багато чаш стаціонарних блендерів можна мити в посудомийній машині.
Побутова техніка ручного типу керування з двигуном та насадкою, зазвичай у комплекті йде скляна або пластикова чаша. Занурюючи його у посудину, можна регулювати швидкість, режим, а також змінювати напрямок. Безсумнівною перевагою ручного блендера є велика кількість режимів регулювання, також можна використовувати у будь якій посудині, яка витримує таке навантаження. Такі блендери занурювальні, використовуються для більш легких продуктів харчування, ним можна легко збивати, різати, що убезпечить від порізів та пошкоджень під час використання звичайного ножа. Дивлячись на його технологію подрібнення продуктів, він впорається з усім ― від твердих та легких інгредієнтів таких як фаршу, овочів, фруктів, риби, сиру та навіть льодуом. Легкі та портативні, їх можна занурювати прямо в каструлю, сковороду або мірний стакан. Займають мало місця на кухні. Багато моделей укомплектовані різними насадками, що розширює їх функціональність.
Включає у своєму функціоналі багато насадок, що мають різні призначення для їхнього використання. Підходить для змішування продуктів, а саме: тіста, збитих вершків, інгредієнтів для супу, соусів. Особливість саме такої моделі ― збивання в однорідну масу усіх компонентів. Блендери-міксери, найкраще підходять для приготуванні смузі, різних коктейлях і це дуже корисно, тому що, велику кількість інгредієнтів, яку би ви не змогли з’їсти, але змогли би з’єднати та смакувати.
Якщо ж ви визначились із вашою покупкою у розмірі та зручності використання, пропонуємо звернути увагу на такі критерії:
Від потужності двигуна залежить швидкість приготування, а отже для економії часу та виконання складних завдань. Щоб приготування страв для великої родини було максимально коротким, радимо вибрати потужність до 2000 Вт. Для приготування соусів чи смузі та інших рідких страв, цілком вистачить блендера-міксера до 400 Вт. Щоб подрібнити горіхи, лід та нарізати тверді овочі, краще купити блендер до 1000 Вт.
Об’єм чаші та його матеріал. Ємності бувають пластикові та скляні. Пластикові вирізняються своєю малоцінністю і легкою вагою, що полегшує використання і зменшує ризик пошкодження при падінні, але з часом можуть втрачати зовнішню привабливість. Скляні є більш естетичними та витривалим до зовнішніх чинників,що забезпечує довготривалість зовнішнього вигляду. Проте часто б’ються та більш дорожчі в ціні.
Регулювання швидкості подрібнення. Чим складніший продукт тим більша швидкість для його подрібнення. Візьміть до уваги, що густіші суміші, наприклад, тісто не можна замішувати на «максимумі», а радше обрати повільну швидкість для його ретельного перемішування та забирання грудочок.
Для довготривалої служби та безперебійної роботи необхідно дотримуватись правил догляду після кожного використання. Комплектуючі блендера завжди повинні залишатись чистими та сухими, на них не повинно бути залишків їжі. Верхню частину занурювального блендера достатньо протерти вологою серветкою, щоб забрати бризки. Занурювати у воду категорично заборонено. Насадки та ємність можна мити із засобом для миття посуду, особливо це необхідно робити коли вони жирні та масні.
Якщо це стаціонарний блендер, блендер-міксер, то тут набагато простіше. Комплект має знімні частини, що полегшує їх миття. Ножі промити під проточною водою і не витирати їх, а залишити для самостійного висихання. Переважна більшість блендерів комплектуються лезами з високоякісної сталі, а отже вирізняються своєю зносостійкістю та не потребують заточування.
Для довготривалої роботи блендера також слід дотримуватись правильного догляду для його зберігання. Більшість виробників передбачили цю проблему і розробили спецільні коробки та сумки для зберігання від зовнішніх пошкоджень.
Якісна та доступна техніка для кухні, яку ви можете придбати у нашому магазині, в рази скоротить час вашого перебування біля плити. Обирайте улюблені девайси з каталогу та замовляйте з доставкою додому.