Аксесуари для обробки м’яса спеціальні кухонні інструменти, які допомагають та спрощують роботу із цим сирим продуктом. Вони призначені для покращення смаку, ніжності та соковитості вже готових страв. Їхнє використання значно скорочує загальний час приготування їжі. Бувають механічними та електричними. До перших відносять молотки, тендерайзери, ручні м’ясорубки, кулінарні шпажки та кільця для рулетів, термометри.
Щоб зробити правильний вибір та купити якісні товари для обробки м’яса, варто визначитися з типом, основними характеристиками, розмірами та матеріалами.
Тендерайзери або розпушувачі призначені для механічного розподілу волокон і покращення смакових якостей м’яса. Вони не відбивають, а проколюють його, саме тому це вдала альтернатива молотку для відбивання. Складається з основи у вигляді пластини, до якого прикріплено рядами спеціальні леза-голки. Їхня кількість визначає площу охоплення для роботи. Ручні розпушувачі для м’яса бувають двох видів:
Розпушувачі для м’яса володіють такими основними перевагами:
Завдяки такому способу обробки, загальний час попереднього маринування м’яса значно скорочується. Усі аромати спецій швидше проникають в зроблені надрізи. Також попередньо розпушене м’ясо не потрібно так довго готувати, час теплової обробки скорочується в рази.
Для виготовлення основних частин, цих аксесуарів для обробки, які контактують з сирим м’ясом використовують нержавіючу сталь. За нею легко доглядати, варто лише ретельно вимити прилад у теплій воді та просушити. Щоб процес роботи був комфортним і безпечним, ручку виготовляють з пластику або комбінують метал додатковими силіконовими вставками. Завдяки такому захисту ваші долоні завжди будуть у безпеці.
На відміну від тендерайзера легко впорається з будь-яким видом м’яса. Призначені молотки для розм’якшення волокон будь-якої жорсткості. Міцна робоча поверхня та руків'я допоможуть впоратися навіть з невеликими кістками та щільними волокнами яловичини та баранини. Після відбивання частини м’яса ви отримаєте соковиту на ніжну страву.
Відбивні молотки виготовляють з таких матеріалів:
Відбивний молоток для м’яса складається з робочої поверхні і ручки. Робоча поверхня можу бути виконана у таких формах: прямокутна, квадратна або кругла. Одна або декілька сторін сформовано у вигляді:
Плоску сторону використовують для роботи та підготовки стейків до приготування.
Особливої уваги на кухні заслуговує молоток для м’яса з сокирою, який дозволяє не лише відбивати м'ясо, але й одразу рубати кістки чи суглоби.
М’ясорубки використовують для якісного подрібнення та змішування інгредієнтів. Вони бувають з ручним приводом та електричні з внутрішнім двигуном. Сучасні ручні м’ясорубки мають не лише традиційні ножі для м’яса, а й додаткові насадки для шинкування овочів і фруктів і навіть для вичавлювання соку.
Щоб комфортно та ефективно працювати з ручною м’ясорубкою, необхідно надійно зафіксувати до нерухомої поверхні за допомогою спеціального затискача. В дію її призводить обертання ручки, яка кріпиться до спіралеподібного валу. До складових частин також входять:
корпус із пластику, металу або нержавіючої сталі;
окремий лоток для закладання продуктів;
штовхач для безпечної подачі;
шнек для забору і подачі шматочків продуктів під ніж;
ніж або декілька їх наборів;
затяжне кільце, яке фіксує решітку до корпусу;
решітка, через яку подрібнений продукт надходить назовні.
Ручні м'ясорубки універсальні помічники на кожній кухні, впораються з будь-якою кількістю м’яса, риби, овочів без електропостачання в будь-яких умовах. З їхньою допомогою можна отримати фарш різного розміру помелу, приготувати пюре, чи начинити ковбаси. Займають обмаль місця на кухні. Зручні у використанні і миються вручну.
Під час приготування м'ясних страв, важливо використовувати якісні кулінарні інструменти. До допоміжних аксесуарів відносять також кулінарні шпажки та зажими-кільця із високоякісної нержавіючої сталі, які надійно скріплюють рулети в процесі приготування. А щоб ваше м’ясо зберегло усю ніжність та соковитість під-час запікання, радимо купити кулінарний термометр. Він призначений для відображення температури всередині великого шматка м’яса.
Купити з доставкою аксесуари для обробки м’яса та інші аксесуари для кухні, посуд для сервірування та пікніку легко на нашому сайті. Пропонуємо нашим покупцям доступні ціни та широкий асортимент товарів. Швидке замовлення в онлайн каталозі. Доставка у будь-які населені пункти країни.